We hebben 143 gasten en geen leden online

Hoe kunnen we u helpen?

Voelt u zich thuis in een actieve initiatiefrijke gemeente welke een open gemeenschap van leerlingen van Jezus Christus wil zijn? En spreekt een middelgrote kerkelijke gemeente midden in het groen en toch in de Randstad u aan? Dan nodigen wij u uit op deze vacature te reageren.

Sinds januari 2019 is Protestantse Wijkgemeente Nootdorp vacant, en daarom zoeken we een:

Predikant (m/v) voor 0,8 tot 1,0 fte.


We kijken uit naar een predikant die:

 • Een levend persoonlijk geloof heeft en overtuigd is van de kracht van de Heilige Geest
 • De boodschap van de Bijbel weet te vertalen naar het leven van alledag
 • Zich actief wil inzetten om jongeren en jonge gezinnen - als toekomst van de kerk – aan te spreken en te betrekken bij geloof en kerk
 • Met enthousiasme inspireert, openheid heeft voor de verscheidenheid in geloofsrichtingen van de gemeenteleden en daarin, door ontmoeting en gesprek, samen met ons wil zoeken naar verbinding
 • Sterk is in pastoraat en aanwezig bij de mensen in voor- en tegenspoed
 • Geloofsverdieping stimuleert in de kerkdiensten en in de activiteiten daaromheen
 • Met de gemeente samen wil zoeken naar andere vormen van vieren en gemeentezijn
 • De gemeenteleden uitdaagt om te participeren in kerk en samenleving
 • Samenwerkt met wijkgemeente Ypenburg en open staat voor oecumenische contacten met de katholieke Parochie Nootdorp

Wie zijn wij?

De Dorpskerk in Nootdorp is de thuisbasis van de Protestantse wijkgemeente Nootdorp. Onze wijkgemeente bestaat uit ongeveer 1150 leden, waarvan 150 actieve leden die zich als vrijwilligers op allerlei vlakken inzetten. Wij zijn een wijkgemeente die gekenmerkt wordt door diversiteit in geloofsrichtingen. Wij zijn een initiatiefrijke gemeente met veel vrijwilligers, activiteiten en koren en een variëteit van diensten. Samen met de wijkgemeente Ypenburg vormt Nootdorp de Protestantse Gemeente Nootdorp-Ypenburg. In ons beleidsplan staat beschreven waar wij als gemeente staan en waar we naar toe willen. Meer informatie over de gemeente vindt u in het document profielschets en beleidsplannen.

Na vervulling van de predikantsvacature zal er in overleg met de predikant nog vervulling gezocht worden van de vacature kerkelijk werker van ca 0,5 fte. Voor de tussentijd is er tijdelijk een kerkelijk werker aangesteld.

Wij bieden:

 • Een dienstverband van 1,0 fte, maar 0,8fte is ook bespreekbaar
 • De mogelijkheid tot het wonen in een pastorie in Nootdorp.

Voelt u zich aangesproken en wilt u reageren? Schrijf dan voor 10 december 2019 een motivatiebrief samen met een Curriculum Vitae en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u via het emailadres contact opnemen met de voorzitter van de beroepingscommissie Henk Rolvink.

Wilt u de hele vacaturetekst lezen, klik dan hier.
Voor meer informatie verwijzen wij u ook naar het beschikbare document profielschets en beleidsplannen.

­