We hebben 78 gasten en geen leden online


U kunt het AidsCare project ondersteunen door de prachtige, handgemaakte kaarten te kopen. Een cadeautje om te sturen of te mogen ontvangen !

De kaarten zijn gemaakt door vrouwen in Noord Thailand die getroffen zijn door Aids. Door deze kaarten te kopen helpt u hen om wat inkomsten te hebben voor het dagelijks onderhoud van hun gezin.
Een deel van de opbrengst wordt ook gebruikt voor vervolgstudies voor een aantal kinderen van deze vrouwen.

Neem eens een kijkje in de catalogus.

De kaarten zijn te bestellen via Aad Willemse aad.willemse@live.nl en kosten € 2,50 per stuk en zijn ook verkrijgbaar in een geschenkdoosje (€ 14,95 voor 6 kaarten).

Meer informatie over het AidsCare project vind u hier...

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn Arend en Jolinda van Dorp, sinds 1987 hebben wij in ZO Azië gewerkt, eerst in Thailand en sinds 2014 in Myanmar (Birma). Wij hebben drie volwassen kinderen, die in Thailand geboren zijn, maar tegenwoordig allemaal in Nederland wonen.

WAT DOEN WIJ
Wij geven leiding aan een internationaal team om de kerken in Myanmar te stimuleren het goede nieuws van Jezus bekend maken aan de bevolking in dat land. Wij helpen christenen met het opzetten van maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, die armoede bestrijden, werkgelegenheid creëren en daarboven een geestelijke impact hebben in de maatschappij.  Ons team doet projecten die de armoede in het land tegengaan, zoals mensen leren hoe ze handwerkproducten kunnen maken en verkopen. Maar we helpen ook mensen met een handicap, die minder mogelijkheden hebben.

De gedachtegang in het boeddhisme is dat wanneer je getroffen wordt door een ziekte, of als je een handicap hebt, dat het je eigen schuld is. Het is het gevolg van iets dat je in je vorige leven fout hebt gedaan. Mensen kijken dan ook vaak neer op iemand met een beperking, want hij zal het wel verdiend hebben. Mensen met een beperking kunnen zo geen werk vinden en hebben een laag zelfbeeld.

Samen met de lokale kerken laten wij deze mensen zien dat ze wél een plaats in de maatschappij verdienen en hoe ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. We willen niet alleen in de lichamelijke noden voorzien, maar ook hulp bieden bij de zaken waar ze in hun hart mee zitten.

WAT WILLEN WIJ BEREIKEN
Ons doel is de kerken in Myanmar te helpen het evangelie op een effectieve manier uit te dragen in deze boeddhistische cultuur. Wij geven toerusting aan gemeenteleden en adviseren voorgangers die betrokken zijn bij Business4Transformation. Je kunt onze missie in Myanmar als volgt samenvatten: Hoop bieden en mogelijkheden scheppen.

HOE KUNT U ONS HELPEN
Elke Business4Transformation heeft een startkapitaal nodig. De leningen die verstrekt worden kunnen na verloop van tijd opnieuw gebruikt worden om nieuwe projecten op te zetten. Daarnaast is geld nodig om de projecten te bezoeken en de initiatiefnemers te coachen. Wij ontvangen zelf geen salaris, maar krijgen een toelage, afhankelijk van de giften die binnenkomen via de stichting Hart voor de Oogst.

FINANCIËN
Arend en Jolinda van Dorp zijn dankbaar voor de jarenlange ondersteuning van hun achterban die hen draagt in gebed, maar ook financieel zorgt dat dit belangrijke werk gedaan kan worden. De thuisfrontcommissie zoekt nog meer mensen die financieel willen bijdragen. Dit kan eenmalig of structureel.

Giften: http://hartvoordeoogst.nl
IBAN: NL53 INGB 0002768804 t.n.v. St. Hart voor de Oogst o.v.v. Werk in Myanmar

CONTACT
Voor nieuws over hun werk kunt u Arend en Jolinda volgen via hun weblog www.vandorponline.com
U kunt hun nieuws- en gebedsbrieven aanvragen via www.tinyurl.com/gebedsbrief
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de contactpersooon van de werkgroep Myanmar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

­