We hebben 81 gasten en geen leden online

Elke zondagmorgen is er voor de jongste kinderen (0 tot 4 jaar) tijdens de ochtenddiensten crèche in ons kerkelijk centrum Nove (Dorpsstraat 13, schuin tegenover de Dorpskerk).
Er is babyspeelgoed aanwezig voor de allerkleinsten en de wat groteren kunnen puzzelen, kleuren en spelen met het beschikbare speelgoed. Voor de allerkleinsten dient u zelf verschoningsmateriaal mee te nemen en evt. voeding achter te laten.

Er is altijd een ervaren oppas aanwezig en één of twee jongeren met oppaservaring om de kinderen te helpen, voor te lezen en lekker met ze te spelen. Tijdens het laatste lied komen de kinderen met de oppas weer terug in de kerk en krijgen de zegen mee.

We kunnen nog wel vrijwilligers gebruiken die het leuk vinden om op deze manier iets te doen binnen de gemeente. Het gaat om ongeveer 5x per jaar oppassen.

Wij stellen het zeer op prijs dat mensen met ons meedenken en speelgoed achterlaten in Nove, maar op dit moment hebben we meer dan voldoende speelgoed en is onze opbergruimte hiervoor beperkt. Dus het vriendelijk verzoek om geen speelgoed achter te laten.

Voor verdere vragen/opmerkingen en ideeën over de invulling van de oppas kunt u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 is er tijdens de zondagse eredienst een kindernevendienst.
Zij beginnen in de kerk en gaan na de eerste lezing naar Nové voor hun eigen dienst. Bij de collecte aan het einde van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk.
De kindernevendienst maakt gebruik van de methode "Vertel het maar".

In de 40-dagentijd en de adventstijd werkt de kindernevendienst mee aan een project. Het project heeft een vaste plek in de eredienst. Het project wordt op eerste Paas- of Kerstdag afgesloten.

De leiding van de kindernevendienst bestaat momenteel uit 6 gemeenteleden. Als u meer wilt weten over de kindernevendienst of als u er iets voor voelt om leider te worden neem dan gerust contact op.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.imagebone.nl/GroetenUitTerAar.mp4

Hoe heet je en waar woon je?
Ik heet Mirjam Stoppels, ik woon in Nootdorp en zit in groep 7 van de Regenboog.

Zo begint het interview in de kerkbode met Mirjam. Ik heb haar werkstuk over kamp Westerbork gelezen. Ik ben er van onder de indruk en wil graag weten waarom ze het heeft geschreven.

Het werkstuk ziet er prachtig uit en zeker het interview met Bloeme Evers Emden die Auschwitz overleefd heeft is bijzonder. Ik mag van Mirjam haar werkstuk op onze site zetten. U kunt het nu ook lezen - klik hier (PDF).

Nel van den IJssel-Groen

­