We hebben 65 gasten en geen leden online

Begin februari 2018 gaat een nieuwe gespreksgroep van start: de leesgroep mystieke teksten.

Lezen van mystieke teksten, wat houdt dat in?
Al zolang er mensen zijn, zijn zij op zoek naar God. Wie op zoek is naar God komt voor de uitdagende vraag te staan waar Hij te vinden is en hoe zijn stem kan worden verstaan, te midden van alle andere stemmen die ons ook omringen. Ook geldt dat, als we God willen liefhebben, we mensen en zaken om ons heen niet als vanzelfsprekend en zonder nadenken kunnen afdoen. Allerlei vragen gaan een rol spelen in ons leven: wat zou ik willen veranderen maar kan ik niet veranderen? Hoe laat ik mij leiden door de goede stem? Hoe vertaalt Gods liefde voor mij zich in mijn omgaan met mensen om mij heen? Hoe weet ik wat goed voor mij is en wat een weg die doodloopt?

In de leesgroep mystieke teksten gaan we in gesprek met mensen die in de eeuwen voor ons hebben geleefd en die zich deze vragen ook hebben gesteld. We doen dat door teksten die zij geschreven hebben te lezen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Welke wegen wijzen zijn en wat is daarvan waardevol voor ons eigen leven en geloven? Hoe is wat zij schrijven van betekenis voor ons concrete leven van elke dag?

Lezing van mystieke teksten: wat gaan we doen?
We lezen teksten van mensen als Augustinus, Simone Weil, Thomas a Kempis, Christian de Chergé, Blaise Pascal. Zij leefden in verschillende eeuwen, waardoor verschillende stemmen klinken. De zeebries van eeuwen die door ons denken en leven en geloven waait; verhelderend en verfrissend.

Lezing van mystieke teksten: wanneer en waar?
De leesgroep komt voor het eerst bij elkaar op zondag 4 februari, 20.15 uur in de Dorpskerk, Nootdorp.
Informatie en opgave bij Rita van Herk, telefoon 3109150, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­